Filter
 • 24 september 2016 - Skördemarknad och loppis på torget.

  I bra väder och med ett ganska stort antal besökare genomfördes Lions Loppis på torget i samband med Skördemarknaden. Våra "gultröjor" Lars Nystrand som huvudansvarig och Hans Björkman var på plats och arrangerade och tog emot utställarna. De som ställde ut var mycket nöjda med arrangemang och bemötande, kanske hade Lions hoppats på att några fler skulle passat på att rensa sina förråd och skåp. I vilket fall som helst inbringade dagens aktivitet 2 600 kr till Lions hjälpverksamhet vilket som vanligt kommer väl till pass

 • Aktuellt i vår

  • Försäljning av årsmärken
   Just nu pågår försäljning av sk Årsmärken där Lions erbjuder företag och sponsorer att köpa ett märke för 250 kr. Märket i A4-format levereras i ram med glas och har blivit väldigt populärt inte minst bland affärsidkare som gärna skyltar med det i sina butiker.
   Loppis
   I maj arrangerar Lions loppis på Stora Torget. Förutom att vi har ett eget bord och säljer vad medlemmarna vill avvara så hyr vi också i överenskommelse med kommunen ut platser till skolklasser och privatpersoner som vill sälja saker på torget. Ett populärt arrangemang som oftast ger bra inkomster till klubben.
   Björkar
   I anslutning till nationaldagen och skolavslutningen säljer vi björkar till affärer och företag. Vi hugger björksly efter överenskommelse med markägare och säljer sedan dessa till butiker och företag. Lions svarar för uppsättning utanför entréer eller där man vill ha björkarna och företagaren svarar för vattning. Efter en vecka samlar Lions in de
  ...
 • Ändrade mötestider i april

  April månads styrelse- och månadsmöte slås samman till ett gemensamt - preliminärt den 16 april. Mötet genomförs som som ett öppet styrelsemöte utomlands. Detaljer följer. 

 • Bra genomförd Ljusets Kväll den 27 oktober

  • Ljusets Kväll genomfördes den 27 oktober med ett utmärkt resultat. Samtliga införskaffade 1 000 marschaller såldes och det gav ett netto till Bröstcancerfonden på ca 15 400 kr. Efter en lite trevande början på kvällen så tog försäljningen ordentlig fart framåt sextiden. Ibland var kön lång, ända från vår bod upp till fontänen och vi var tvungna att öppna två kassor. Trots att det inte var någon parallell aktivitet som förra årets Tjejkväll var det ändå mycket enköpingsbor ute och många affärer runt torget hade förlängt öppettiderna. Vi gynnades också av bra väder, inte alltför kallt, uppehåll och oftast måttlig vind. Dessutom hade vi en väldigt stor och bra uppslutning av medlemmar, så våra gulklädda Lion syntes väl på torget. Enköpingsposten var där och gjorde ett reportage som var infört i fredagens tidning och vår annonsering på Facebook gav mycket stor respons. Över 800 likes eller kommentarer noterades under ett par timmar på torsdagkvällen.
 • Högintressant månadsmöte

  Månadsmötet den 20 februari bjöd på två högintressanta föreläsningar av två av våra bidragsmottagare, Ghana Little Lions och Synskadades Riksförbunds Enköpingsavdelning.

  Little Lions grundare, Madeleine Nordström och Isabel Widman, båda 23 år gamla och bor i Enköping. Little Lions är en ideell organisation som kämpar för att behövande barn ska få en stabil framtid, ett tryggt hem och rätten till en utbildning. Dom startade projektet i december 2013 och har sedan dess grundat ett barnhem och startat en skola. Sedan projektet grundades har de drivit det gemensamt tillsammans med ghanianska Felicia Musah. Ett fantastiskt arbete av två unga kvinnor som vi har stötta med bidrag de senaste åren. Mer finns att läsa på deras hemsida www.littlelions.se och på Facebook.

  Dessutom fick vi en intressant genomgång av två representanter från Synskadades Riksförbund. Arne som berättade om sin familj och arbete där han i vardagen har stor hjälp av sin ledarhund, Bingo. I Uppsala

  ...
 • Insamling av julgranar

  • Julgransinsamlingen efter trettonhelgen som skedde i samverkan med ReTurn och ENA Energi gav en inkomst till klubbenshjälpverksamhet på 3 600 kr. Ett tillskott som inte skall föraktas fast med tanke på att det i Enköping då bara var 36 st som valde att utnyttja tjänsten så finns det en utvecklingspotential.
 • Julmarknad med nytt inslag

  Lions genomför sin årliga Julmarknad i samverkan med Centrumsamverkan den 2-3 december. Förutom de traditionella inslagen som paketlotteri, gissa grisens vikt, lotterier, tomteförsäljning och framträdande av luciakandidaterna mm så kommer i år också den blivande diabeteshunden Siri att medverka båda dagarna mellan 12.00 och 14.00. Med Siri finns husse och matte som kan informera om Siri och hennes utbildning samt om typ-1 diabetes, i dagligt tal kallad barndiabetes. Siri kommer att samla in bidrag till Barndiabetsfonden.

 • Julmarknaden

  • Årets julmarknad på torget blev en framgång trots stundtals lite motigt väder. Till detta bidrog naturligtvis det digra programmet där olika uppträdanden på scen avlöste varandra liksom andra inslag på och omkring torget. Förutom Lions traditionella aktiviteter hade vi i år också försäljning av grantomtar som ett nytt inslag. Ett initiativ av Lions damer som tillverkade - med visst bistånd från några Lion - och sålde jättefina grantomtar i ett vackert arrangerat stånd. Uppenbarligen ett uppskattat inslag då de gick åt som smör i solsken. Tomtarna var slutsålda redan efter första dagen. Förhoppningsvis kan det bli ett återkommande inslag på vår julmarknad.
   Uppslutningen på torget från enköpingsborna var god, framförallt på lördagen då vädret var nådigt om än inte speciellt jullikt. På söndagen kom dock snön - vågrätt! Mycket kraftig blåst och stundtals orkanbyar som fick stånd, diverse kransar, julpynt och påsar med luciabullar att i rask fart färdas över torget bort
  ...
 • Lions Enköping summerar och blickar framåt

  Vid verksamhetsårets sista medlemsmöte i Lions Enköping i juni summerade den tillträdande klubbpresidenten Hans Björkman det gångna årets verksamhet och drog upp riktlinjerna för det kommande året. Precis som tidigare år har givmildheten hos enköpingsborna och hos de många företag som på olika sätt sponsrar och bidrar till Lions verksamhet varit imponerande.

  Under de 15 aktiviteter med insamlingssyfte som klubben genomfört har ca 447 000 kr samlats in – en nivå som placerar enköpingsklubben bland topp 25 av de ca 430 klubbarna i Sverige. Bidragen har som framgår av tabellen gått till Lions internationella projekt liksom till nationella projekt där Lions Cancerforskningsfond har fått det största bidraget. Men klubben har också velat profilera sig på lokala hjälpinsatser vilka förra året uppgick till ca en tredjedel av utdelade bidrag. Bland de lokala mottagarna märks Madeleine Nordströms och Isabel Widmans barnhems- och skolprojekt Little Lions i Ghana, Anhörigcentrum på

  ...
 • Ljusets Kväll blev en succé!

  Årets arrangemang slog alla rekord. Redan halv åtta var alla marschaller slutsålda, totalt 1000 stycken - det mesta som sålts någonsin. Resultatet blev att drygt 20 000 kr nu kan skickas till Bröstcancerfonden! Tack alla mycket givmilda Enköpingsbor och företagare i centrum som har bidragit till framgången! Och stort tack till alla Lion som ställde upp i kväll i sina gula jackor och kepsar och inte minst till Bertil Larsson och Bengt Wahlberg som har hållit ihopa arrangemanget och till Bruno Stråle som har fixat och donat med material på ett lysande (!) sätt.

 • Ljusets kväll den 26 oktober

  Den 26 oktober genomför Lions Enköping den traditionella Ljusets Kväll på Torget till förmån för Bröstcamcerfonden. Fontänen smyckas av ett tusental marschaller och även närliggande affärsidkare har möjlighet att stödja genom att köpa marschaller att sätta utanför sina butiker. Vi håller på mellan kl 16.00 och 20.00 och behållningen går som sagt oavkortat till Bröstcancerfonden. Kom och lys upp höstmörkret och hjälp till att även göra livet ljusare för de som drabbas av cancer.

 • Månadsmöte den 17 oktober

  • Oktober månadsmöte genomfördes med god uppslutning under VLP ledning som ett arbetsmöte på Wallinska gården. Före mötesförhandlingarna invaldes en "nygammal" Lion, Åke Hedlund i klubben och hälsades varmt välkommen av medlemmarna och utrustades med vederbörliga diplom, nålar mm samt vår gula "uniform".
   Under mötesförhandlingarna redovisades främst styrelsens förslag till utgiftsbudget för 2016-2017 vilken godkändes av mötet. Styrelsen erhöll därmed mandat att, efter att ansökningar inkommit, genomföra de utbetalningar som framgår av budgeten. Verksamhetsplan och medlemsmatrikel i fickformat delades ut till närvarande. Övriga får sina exemplar tillsända på annat sätt. VLP informerade om att uppgiftsfördelning inför julmarknaden kommer att sändas ut i närtid.
   Efter förhandlingaran informerade gästande 1. VDG Lena Carlgren bland annat om det genomförda distriktsmötet och guvernörsrådet. Därefter var det dags för förtäring som på sedvanligt sätt ordnats förnämligt av
  ...
 • Mjukisdjur skänkta till akuten

  Lions Enköping har i dag överlämnat ett antal mjukisdjur - passande nog lejon (!) - till akutmottagningen på Enköpings lasarett. Lejonen skall personalen kunna ge till barn som kommer till akuten och som har särskilt stort behov av tröst eller uppmuntran. Samtidigt blev vår delegation visade runt på den nyrenoverade och ombyggda akutmottagningen som personalen verkade mycket nöjd med.

 • Nästa aktivitet är Ljusets kväll torsdagen den 27 oktober

  • Traditionsenligt arrangerar Lions i Enköping Ljusets kväll på Stora Torget i samverkan med Centrumsamverkan. All behållning går till Bröstcancerfonden. Vi säljer marschaller till företag och affärer i kvarteren runt torget samt till allmänheten som får pryda fontänen på torget med de tända marschallerna. Det brukar bli en "strålande" upplevelse och ger många goda slantar till Bröstcancerfonden. Vi hoppas på en stor stöttning från Enköpingsborna även i år.
 • Ny aktivitet i maj - Bilens Dag

  I år lanserar klubben en ny aktivitet som förhoppningsvis kan komma att bli en återkommande händelse.

  Den 5 maj anordnas Bilens Dag på Torget i Enköping med en mängd aktiviteter och där behållningen går till forskningen mot prostatacancer. Aktiviteten är sammanslagen med den tarditionella vårloppisen och vi planerar även att inkludera målgången i Aros Maran med aktiviteten. Mer detaljerad information kommer så snart detaljerna börjat falla lite mer på plats.

 • Trädgårdsdagen

  Lions deltog i Trädgårdsdagen med Lionkulan. I år hade vi fått plats vid Åpromenaden i stället för i Skolparken. Vi hade gott om utrymme för vår aktivitet men tyvärr så var vår plats lite "offside" för de besökare som strövade längst med ån. Detta och ett kraftigt åskoväder fram på eftermiddagen gjorde att resultatet blev lägre än vi hade hoppats på, ca 1300 kr netto. Men uppslutningen bland medlemmarna var god och aktiviteten flöt på bra. Särskilt under åskvädret :-)

  Stort tack till Lars Nystrand som huvudansvarig och Hans Björkman och Bruno Stråle som ställde upp och slet vid uppställning och nedtagning. Nu blickar vi fram emot årets första medlemsmöte och räkfrossan den 18 september samt nästa aktivitet som är loppis i anslutning till Skördemarknaden.

 • Traditionell julmarknad den 26 och 27 november på Stora Torget

  • Lions traditionella julmarknad går som vanligt av stapeln på stora Torget
   Lördag den 26 november kl 10:00-16:00
   11:00 Invigningstal av kommunalrådet Anders Wikman
   11:10 Enköpings Kammarkör
   12:15 Presentation av Luciakandidaterna
   13:00 Enköpings Kammarkör
   14:00 Street Feet uppträder
   14:45 Presentation av Luciakandidaterna
   Söndag den 27 november kl 11:00-16:00
   11:30 Kulturskolans Ungdomskör
   12:15 Presentation av Luciakandidaterna
   13:00 Kulturskolans Ungdomskör
   13:45 Street Feet uppträder
   14:30 Presentation av Luciakandidaterna
   15:15 Draging ocg prisutdelning - Lions Tipspromenad
   15:45 Vägning av Grisen
   Dessutom
   Gratis hästskjuts med hästen Grimm
   Räddningstjänsten informerar
   Café Ernst i Westerlundska gården
   Utställningar på muséet
   Båda dagarna är det julmarknad med tonvikt på hantverk, jul och vinter.
   Dessutom Lions traditionella aktiviteter Annonsjakten, Gissa
  ...
 • Världens Barn - Del 1 den 30 september/1 oktober 2016

  • Resultat av insamlingens första del
   Förra helgen skänkte Enköpingsborna ca 8.300 kr till Världens Barn genom Lions i Enköping insamlingsbössor. Ett bra resultat som till exempel skulle kunna innebära någon av följande hjälpinsatser:
   166 st mödravårdsbesök i Afrika eller
   166 st hälsopaket för nyfödda i Afghanistan eller
   320 vaccinationsdoser eller
   2.500 kryckor eller
   2 månadskostnader för att utbilda en barnmorska eller
   2.500 mål mat till undernärda barn eller
   2.600 behandlingar till barn med lunginflammation
   Även en liten gåva kan således göra skillnad!
   Kommande helg kommer ni åter att hitta Lions i sina gula jackor och kepsar på stan vid Stora Torget och vid Coop och vi hoppas på ett minst lika bra resultat den här avslutande helgen!
 • Världens Barn - Del 2 den 7-8 oktober 2016

  • Slutsummering av insamlingen
   Den avslutande helgen gav ett mycket bra resultat. Sammanlagt, när båda helgerna summertas så samlade Lions Enköping in ca 22 500 kr till Världens Barn. Ett bra resultat, som inte riktigt nådde upp till förra årets nivå men ändå fullt godkänt.
   Och ett stort tack till alla Lion som har kämpat med bössorna under de två helgerna.