Högintressant månadsmöte

Månadsmötet den 20 februari bjöd på två högintressanta föreläsningar av två av våra bidragsmottagare, Ghana Little Lions och Synskadades Riksförbunds Enköpingsavdelning.

Little Lions grundare, Madeleine Nordström och Isabel Widman, båda 23 år gamla och bor i Enköping. Little Lions är en ideell organisation som kämpar för att behövande barn ska få en stabil framtid, ett tryggt hem och rätten till en utbildning. Dom startade projektet i december 2013 och har sedan dess grundat ett barnhem och startat en skola. Sedan projektet grundades har de drivit det gemensamt tillsammans med ghanianska Felicia Musah. Ett fantastiskt arbete av två unga kvinnor som vi har stötta med bidrag de senaste åren. Mer finns att läsa på deras hemsida www.littlelions.se och på Facebook.

Dessutom fick vi en intressant genomgång av två representanter från Synskadades Riksförbund. Arne som berättade om sin familj och arbete där han i vardagen har stor hjälp av sin ledarhund, Bingo. I Uppsala län finns 7 st Ledarhundar för synskadade och utbildningen av en hund kostar ca 400.000:-. Jan berättade om vilka hjälpmedel som finns och hur man kan utnyttja dessa. Han berättade dessutom om att kunskapen hur man ska hjälpa en synskadad är ganska begränsad. Därför har han skrivit ett häfte ”Ledsagare, hjälpare eller stjälpare” som kom till tack vare bidrag från vår klubb.

Läs mer på deras hemsida www.srf.nu